A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

НОВА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА В ЖЪЛТУША ОТКРИ КМЕТЪТ РЕСМИ МУРАДНОВА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА В ЖЪЛТУША ОТКРИ КМЕТЪТ РЕСМИ МУРАДВ истински празник за ардинското село Жълтуша се превърна официалното откриване на новата детска площадка. Трикольорната лента бе прерязана от кмета на община Ардино Ресми Мурад, зам.-областния управител Есат Садък и кмета на селото Христо Кехайов.
Детският кът е реализиран по програма „За чиста околна среда” на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и е финансиран от ПУДООС. Стойността на обекта е близо 10 000 лв., но с помощта на общината вложените средства надхвърлят тази сума. Площадката е оборудвана с детски уреди, пейки за отдих, кошчета за смет. Обезопасена е с дървена ограда, а през пролетта ще бъде озеленена.
„Едно изоставено място в центъра на селото, сега се превърна в особено значима придобивка, която ще радва не само децата, а и техните родители. Както преди една година казахме, ние изпълняваме всички това, което вие желаете и ще продължаваме да работим за реализирането на идеите ви”, каза пред събралото се множество Ресми Мурад.
Паралелно с детска площадка ардинският кмет откри и новата обществена тоалетна в центъра на Жълтуша. „Това е една човешка потребност, която не е била решена във времето. Радвам се, че успяхме да направим и тази социална придобивка, която трябва да предхожда много други мероприятия в благоустрояването на населените места, заяви Мурад. Той съобщи още и радостната новина, че през 2013 година в Жълтуша ще бъде изградена мултифункционално игрище. Проектът е подписан преди няколко дни и ще бъде финансирано по Програмата за развитие на селските райони. Новото спортно съоръжение ще бъде с дренажна система и изискана естествена тревна настилка. Ще бъдат монтирани и футнес уреди около него.
Зам.-областният управител Есат Садък благодари на Министерството на околната среда и водите и лично на Министър Караджова за подкрепата в инициативите на родопската община, като изрази надеждата си и в бъдеще община Ардино да работи така добре с МОСВ.
От името на живеещите кметът на Жълтуша Христо Кехайов благодари на ръководството на община Ардино за построяването на хубавия детски кът в центъра на селото, където малчуганите с радост ще се забавляват, както и за изграждането на новата обществена тоалетна.
На откриването присъстваха още зам.-кметовете Наско Кичуков, Изет Шабан, Неджми Ходжов, общинските съветници Съби Узунов, Азис Моллов, Алпер Сами, Месут Хайрулов, Азис Мурад, Зюлфие Ибрямова. По стара българската традиция събралите се бяха посрещнати с питка и мед за здраве
Фолклорната група към местното основно училище „Отец Паисий” с ръководител Наталия Хаджиева изнесе кратка програма.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития