A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Нови спортни екипи дари на младите баскетболисти от Ардино кметът Изет ШабанНови спортни екипи дари на младите баскетболисти от Ардино кметът Изет Шабан

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан осигури нови спортни екипи и анцузи за юношеския баскетболен отбор на СУ „Васил Левски“, който ще вземе участие на Международния спортен фестивал в побратимената турска община Нилюфер, Бурса. Младите баскетболисти на учебното заведение ще представляват община Ардино и България в спортната надпревара, която ще се проведе от 16 до 20 май по повод 19 май, празник на младежта и спорта в Турция и Ден за възпоменаване на създателя на турската република Мустафа Кемал Ататюрк. Поканата е от кмета на побратимената община Нилюфер Шади Йоздемир.

Кметът инж. Изет Шабан пожела успешно представяне на баскетболния отбор на предстоящия спортен празник в Нилюфер.

„Надявам се, че ще представите по-най достоен начин община Ардино и България в състезанието“, заяви Изет Шабан. Той подчерта, че община Нилюфер е първата побратимена община на Ардино. А приятелските взаимоотношения датират от 1996 година. Вече 28 години въпреки големите разстояния приятелството между двете общини се задълбочава с всяка измината година. „Основната цел на спортния празник в Нилюфер е да се сближат младите хора от различните страни в името на мира, завещано от създателя на турската държава Мустафа Кемал Ататюрк. Спортният фестивал ще даде  възможност на младите хора да се сприятеляват и опознават със свои връстници от различни страни“, каза още заяви инж. Изет Шабан.

 ‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/