A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ОБС-АРДИНО ПРОВЕДЕ ФИНАЛНАТА СИ РЕДОВНА СЕСИЯ ЗА МАНДАТ 2015-2019 Г.ОБС-АРДИНО ПРОВЕДЕ ФИНАЛНАТА СИ РЕДОВНА СЕСИЯ ЗА МАНДАТ 2015-2019 Г.„Убеден съм, че през изминалите четири години всеки един от Вас се е отнасял чисто-човешки към проблемите на обществото, ръководени от обществения интерес, а не от партийната си принадлежност“. Това заяви председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям по време на последното редовно заседание на Общински съвет - Ардино в рамките на мандат 2015-2019 г. Той изказа своите сърдечни благодарности към всички общински съветници за добрата работа и разумните решения, взети по време на мандата.
Финалната сесия за мандат 2015-2019 г. включваше 6 точки. Общинските съветници избраха временно изпълняващи длъжността кметове на кметства на 18 села в общината по време на местните избори. Предложението бе направено от кмета на общината Ресми Мурад, тъй като на предстоящите избори за кметове и общински съветници насрочени за 27 октомври Общинската избирателна комисия в Ардино регистрира настоящите кметове на кметства в Башево, Богатино, Боровица, Бял извор, Горно Прахово, Гърбище, Долно Прахово,Жълтуша, Ленище, Млечино, Падина, Правдолюб, Светулка, Синчец, Хромица, Чернигово, Чубрика и Ябълковец.
Местните парламентаристи приеха и актуализация на бюджета на общината за 2019 година. Бяха извършени и компенсирани промени между отделните обекти в Програмата за капиталови разходи за тази година, както и Бюджетна прогноза за периода 2020-2022 година на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности.
В друга точка от дневния ред, съветниците дадоха съгласието си за утвърждаване по изключение за учебната 2019/2020 г. поднормативна изнесена филиална група в Падина с осем деца към ДГ „Мир“ в Бял извор.
В края на финалната сесия всички общински съветници в последното редовно заседание за мандат 2015 – 2019 си направиха обща снимка за спомен.
Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/