A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ОБЩИНА АРДИНО ИСКА ДОПЪЛНИТЕЛНО ФИНАНСИРАНЕ ЗА ЗИМНОТО ПОДДЪРЖАНЕЗаради тежките зимни условия община Ардино ще поиска от Министерството на финансите допълнителни средства за зимно поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа, съобщи кметът Ресми Мурад. Той сподели, че
от 22 декември до сега в територията на община Ардино, както и в областта са характерни влошени метеорологични условия – обилен снеговалеж /над 50 см./ и температурни инверсии до – 22 градуса.
Оперативният щаб за работа при вложени метеорологични условия през есенно-зимния сезон своевременно предприема мерки за привеждането на общинската пътна мрежа в съответствие с изискванията за работа при зимни условия. Предвидените финансови средства по закона за държавния бюджет са на изчерпване поради продължителната зима, която няколко пъти бе потвърдена и с официални кодове – жълт, оранжев и червен, обявени от МРРБ, обясни Ресми Мурад.
От своя страна председателят на Оперативния щаб Изет Шабан уточни, че в момента подготвят разчети за необходимите финансови средства до края на зимата.
.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/