A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Община Ардино получи грамота в конкурс за Добри практикиОбщина Ардино получи грамота в конкурс за Добри практики

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан беше отличен с грамота от „Института по публична администрация“ за участие в конкурса „Добри практики и иновации от дейността на общината“. Отличието е в категория „Социална отговорност“, а наименованието на практиката е „Подобряване на здравното обслужване на населението в община Ардино“. Наградата бе връчена на кмета инж. Изет Шабан на официална церемония в София. „От три години имаме добри практики в различни сфери на живота. Тази награда ме радва особено, защото  практиката за подобряване на здравното обслужване на населението на първо място има много силно партньорство, на второ място има добри технологии, използвани във внедряването му и на следващо място тя не обслужва само жителите на община Ардино, а и жителите на съседните общини“, заяви инж. Изет Шабан.

Практиката на община Ардино представя разкриването на Медицински център за физиотерапия и рехабилитация в сградата на МБАЛ „Ардино“ за нуждите на населението на общината и съседните общини с  високо специализирани лекари специалисти. Центърът разполага с най-модерна апаратура, работи по договор с РЗОК с направления издадени от личен лекар. Допълнително в Медицинския център се предоставя процедура на лица с дегенеративни артрозни заболявания, дископатия, дискова херния, възпалителни заболявания на стави и меки тъкани, травматични увреждания, професионални заболявания, заболявания на периферната нервна система, рехабилитация при слединсултни състояния, последици от мозъчна- съдова дейност.

Целта на ежегодния конкурс „Добри практики“ е да бъдат насърчени администрациите, които прилагат добри и иновативни практики да споделят своите успехи. Така добрите решения и практики могат да се превърнат в общодостъпни инструменти за постигане на по-високо качество в административната дейност.

 

 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/