A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Община Ардино постави контейнери за събиране на текстилни продукти и обувкиОбщина Ардино постави контейнери за събиране на текстилни продукти и обувки

Община Ардино изпълнява програмата за разделно събиране на отпадъците, с цел тяхното рециклиране или оползотворяване. На места в централната част на града са поставени контейнери за събиране на неизползвани употреба текстилни продукти и обувки, годни за употреба. Всеки гражданин, който има ненужен текстил и стари обувки, може да ги постави в специално предназначения за целта контейнер. Поставянето им в тях става чрез барабанен механизъм, който ограничава достъпа до вътрешната част на контейнера. Задължително е условието в контейнерите да се изхвърлят единствено текстилни продукти и обувки, поставени в добре затворена торба. Забранено е изхвърлянето на всякакви други видове отпадъци в контейнера, посочват от Общинската администрация.

Гражданите споделиха, че идеята на общинското ръководство в лицето на кмета инж. Изет Шабан е прекрасна. „Нека всички да я подкрепим, като оставим ненужните текстилни изделия и обувки в контейнерите“, заявиха те.

Предоставените дрехи и обувки ще бъдат събирани от лицензирана фирма за оползотворяване на същите.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/