A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

Община Ардино с приоритет за подмяна на отоплителните уреди за твърдо горивоОбщина Ардино с приоритет за подмяна на отоплителните уреди за твърдо гориво

Община Ардино е член на работна група по Европейския проект „Replace” за подпомагане на подмяната на отопленията в домакинствата с по-екологични алтернативи. В тази връзка, ръководството на общината проведе работна среща с представители на Черноморски изследователски енергиен център в София.

Управителят на изследователския център Ангел Николаев запозна домакините с възможностите за взаимно сътрудничество по проекта „Replace”, като организиране на информационна кампания за популяризиране на модерни отоплителни решения, обучения и срещи.

Експертът Генади Кондарев заяви, че чрез мерките за отопление ще се опази околната среда и ще се осигури по-добър стандарт на живот. „Това трябва да бъде голям приоритет и водеща тема на всички общини в бъдеще“, каза още Кондарев.

По време на срещата, бе подчертано, че профилът на община Ардино отговаря на изискванията на фондацията. Над 90 процента от домакинствата на територията на общината използват  отоплителни уреди на дърва и въглища. В тази връзка за постигане на енергийна ефективност от съществено значение е качеството и състоянието на печките, които трябва да отговарят на съвременните екологични изисквания.

 ‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития