A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ОБЩИНАРИ ОТ АРДИНО СЕ СРЕЩНАХА С ИЗСЕЛНИЦИ ОТ „БАЛГЬОЧ” В ИЗМИРОБЩИНАРИ ОТ АРДИНО  СЕ СРЕЩНАХА С ИЗСЕЛНИЦИ ОТ „БАЛГЬОЧ” В ИЗМИРДелегация от община Ардино начело с градоначалника Ресми Мурад взе участие в традиционните пролетни празници на изселническата организация „Балгьоч” в Измир. Проявата е организирана от Дружеството за култура и солидарност с Балканските турци в партньорство с община Газиемир. Визитата на ардинци е по покана на председателя на изселническата организация „Балгьоч” Хамди Канлъоглу.
За пета поредна година изселници от балканските страни, които живеят в района на Измир се събират на едно място, за да прекарат един незабравим ден.
„Празникът беше изпъстрен с балкански игри, танци и песни. Организаторите бяха поканили и младата изпълнителка от България Ажда Чушева, дъщеря на естрадната легенда Мустафа Чаушев”, разказа Ресми Мурад. Той уточни, че на традиционния пролетен фестивал са присъствали и кметовете на Стамболово и Рудозем – Маджид Мандаджъ и Румен Пехливанов.
На проведените разговори с домакините, с участие на представители на местния бизнес, са били обсъдени възможности за икономически контакти. Градоначалникът информира още, че предстои да бъде учредено сдружение на изселниците от Ардино в Измир.
По време на посещението в Турция кметът на Ардино посети и Олтара на Зевс, който се намира до Алтънолук-Едремит.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/