A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

ОТЧЕТЕН ДОКЛАД НА СКТМ „ЮНАК-2005”-АРДИНО ЗА ПЕРИОДА 2009/2012 ГОДИНАОТЧЕТЕН ДОКЛАД  НА СКТМ „ЮНАК-2005”-АРДИНО  ЗА ПЕРИОДА 2009/2012 ГОДИНАУважаеми членове на СКТМ „Юнак-2005”,

Драги гости,

В Ардино тенис на маса се играе от 60-те години на миналия век. Най-големите ни успехи са през 70-те и 80-те години на 20-ти век, под ръководството на почетния гражданин на Ардинска Община г-н Решат Айдън. Тогава имаме многократни републикански шампиони в различните възрастови групи и в двата пола. За съжаление, в момента имаме представителни отбори само при мъжкия пол. Наши момчета и момичета биват викани в националния отбор и представляват страната ни на международния спортен терен. В началото на 90-те години, след започналите обществено-политически промени, спортната дейност остава на заден план и без необходимото финансиране от държавата. След преждевременната загуба на тогавашния треньор Дургут Адемов /Джофи/, учителят Цветан Цаков поема инициативата заедно със Селим Местанов и младия възпитаник на Ардинската тенис-школа Бахри Юмер, да възстановят тренировките в тенис залата, като учредяват наново тенис клуб в Ардино. Започналите тренировки при Джофи тогавашните деца Самет Билезеров, Шенер Шакир, Невин Селямиев, Гюнал Гюнеров,Атанас Владимиров, Бейхан Хайрула, Севал Муталибов и Милчо Узунов продължават тренировките си в клуба. Последните трима са предпочетени от треньорите в спортното училище в гр.Хасково, след което Бейхан Хайрула и Милчо Узунов успешно завършват и Спортната Академия в София. А Севал в края на миналия век и началото на милениума за кратко става и треньор на тогавашните деца, след напускането за кратко на треньорския пост от „ Старшията”, както те наричат Бахри Юмер. В периода 2000-2006г. Председател на УС е г-н Съби Узунов, от когото щафетата поема Д-р Гюнер Осман до 2009г. Сегашният УС, чийто председател имам честта да бъда аз, е регистриран в Окръжния съд с Решение №54/02.12.2009г. в 5-членен състав, в който влизат м.с. Йорданка Колева, д-р Гюнер Осман, зам-кмета на Общината Иззет Шабан и бизнесмена Захари Мирчев. Спортния клуб е регистриран по ЗЮЛНС и основните му цели са развиване и масовизиране на тениса на маса в Общината и същевременно запазване на високите постижения на спортното поле завоювани от предишните поколения. Тези две основни цели взаимно са обвързани, тъй като, ако имаме големи успехи в бъдеще, то ще се увеличи притока от желаещи малки Ардинчани да опитат тайните на пинг-понга. Все пак, като гражданска организация ние целим да разнообразяваме ежедневието на младите, като ги ангажираме със спорт, като превенция срещу употребата на цигари, алкохол или наркотици. Всички знаем, че спорта научава човек на ред и дисциплина, на толерантност и етичност във взаимоотношенията. В този ред на мисли, искам да отбележа, че почти всеки 2-ри Ардинчанин е минал през тенис-залата през определен период от живота си.

Както споменах по-горе, в спортния календар на БФТМ, ние участваме с 18 КАРТОТЕКИРАНИ СЪСТЕЗАТЕЛИ, в организираните отборни и индивидуални първенства само в мъжкия пол в следните възрастови групи:

-деца до 12 год. ; -кадети до 15 год.; -юноши до 18 год.; и мъже в БРГ - все още, но с амбиции за влизане в А-група/.

В презентацията, която след малко ще Ви предложа, ще се видят успехите на състезателите ни в различните зонални и финални републикански състезания, в ежегодно организираните Игри на малките селища с население до 10 000 души /т.нар. БАСС/, и успехите ни на Традиционно организирания международен турнир „Джофи”. Имаме и един т. нар. „ветеран”, макар и много млад според нас, Юксел Исмаил ни представя на международното поле, във възрастова група 50-55 години.
Уважаеми членове на Общото събрание,
През отчетния период, съблекалните и тоалетните в спортната зала бяха основно ремонтирани през 2010 год, непосредствено преди 10-тия турнир „Джофи”, за което благодарим на Кмета на Общината г-н Ресми Мурад. А предната 2012 година, преди 11-тото издание на „Джофи” успяхме да изциклим дюшемето на залата. Предстои генерален ремонт на покрива, с поставяне на фото-соларна електрическа система, която ще намали разхода на ел. енергия. Надяваме се и на разширение на залата в посока към ул.”Родопи”, което ще даде възпожност за поставяне на допълнително още няколко маси и ще подсигурим желанието на малките ни ентусиасти с още пространство за трениране. Мисля, че няма да е преувеличено, ако кажа, че имаме зала, която е една от най-добрите в Южна България.
Не мога да не благодаря на малкото ни фирми-спонсори, от които на преден план излизат „Наркооп” с Председател Джемил Расимов, Мандрата „Родопчанка” на братята Росен и Радой Хаджийски, Метин Солак и др. Трябва обаче да подчертая най-важния факт, че осовния ни спомоществовател е Общинският бюджет, от който основно се финансира спортно - състезателната дейност и веществената издръжка на клуба. Не бива да премълчаваме и извоюваните от нашите малки състезатели точки за всяка година, които носят съответните парични субсидии от БФТМ.

В заключение искам да кажа, че независимо от икономическата и финансова криза, искрено се надяваме на съществуващото благоприятно отношение от страна на Общината, в лицето на Кмета г-н Ресми Мурад да продължи, за да продължат и успехите ни на спортното поле. Макар и представители на малък град, възпитаниците на Клуба ни трябва да защитават традициите на Ардино като един от центровете на тениса на маса.


ПРИЛОЖЕНИE:
Отчет за дейността на СКТМ‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития