A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

Отчетно-изборно събрание на Туристическо дружество „Белите брези”Отчетно-изборно събрание на Туристическо дружество „Белите брези”

Туристическо дружество „Белите брези“ в Ардино проведе отчетно-изборно събрание. На него присъстваха председателят на общинският съвет Сезгин Байрям, председателят на местното Ловно-рибарско дружество „Белите брези“ Шахин Байрамов, директорът на Астрономическата обсерватория „Славей Златев” в Кърджали Агоп Узунбохосян.

Отчет за дейността на дружество през изтеклия период направи председателят на туристическото дружество Неджми Мюмюнходжов.

Той подчерта, че въпреки финансовата криза и пандемичната обстановка дружеството развива дейност, която е свързана с Устава на Българския туристически съюз. „Сред най-важните ни задачи е поддържането и стопанисването на туристическата хижа, заслоните, беседките и маркировката на туристическите обекти. Запазена е добрата традиция с Астрономическата обсерватория „Славей Златев” ежегодно да се организират лагер-школа по астрономия и астрофизика на ТК „Белите брези“, като през тази година предстои да бъде организиран за 51-ви път“, заяви Неджми Мюмюнходжов. Той изказа искрените си благодарности към ръководството на община Ардино в лицето на кмета инж. Изет Шабан за финансовата и логистична подкрепа към дружеството. Изрази готовност да подкрепят идеята на общинския кмет инж. Изет Шабан за развиване на туристическия комплекс „Белите брези“, който е обявен за курорт още през 1967 г. В тази връзка предстои поставянето на нови атракции за посетителите на комплекса.

Отчетът на Управителния съвет, както и отчетът на Контролно-ревизионната комисия бе приет единодушно. Приета бе и Програма за дейността на ТД „Белите брези“ през периода 2021 – 2026 г. На 18 юни съвместно с община Ардино ще бъде организирано поредното издание на риболовния фестивал "Дяволски мост" 2021, който е включен в Националната програма на БТС. А през месец септември предстои отбелязването на 62-годишнина от откриването на туристическата хижа на Белите брези.

Общото събрание на ТД „Белите брези“ избра нов 5-членен Управителен съвет.

 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития