A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ПАДИНА СЪБРА ГОСТИ ОТБЛИЗО И ДАЛЕЧЕПАДИНА СЪБРА ГОСТИ ОТБЛИЗО И ДАЛЕЧЕВ неделя в ардинското село Падина се проведе традиционният есенен събор, организиран от местното кметство и читалище „Митко Палаузов”. На празника се стекоха много падинци, разпръснати из страната.
Събитието уважиха кметът на Община Ардино и областен лидер на ДПС инж. Изет Шабан, зам.-кметовете Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков, родом от Падина.
Селският празник бе открит от новият-стар кмет на Падина Кямил Кичуков.
От името на своите съселяни и лично от свое име той изказа искрените си благодарности към всички спонсори, които доброволно са оказали финансова и морална подкрепа при реализацията на инициативата.
От името на общинската администрация и от името на Общински съвет инж. Изет Шабан поздрави присъстващите с празника. „Падина е едно от най-големите населени места на територията на общината и жителите му не случайно се славят със своята трудолюбивост, воля и характер. Будните, подготвени и предприемчиви хора тук са най-голямото богатство“, заяви инж. Изет Шабан. Той изказа своята сърдечна благодарност към всички падинчани, които са подкрепили кандидатурата на Кямил Кичуков за кмет на селото на отминалите местни избори.
Програма започна с изпълнения на деца от местната детска градина „Мир“
и от местното основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“ с ръководители Елза Ставрева и Алина Семерджиева.
За доброто настроение на присъстващите се погрижи младият изпълнител на автентични родопски песни Филип Синапов и неговият оркестър. С китка от популярни родопски песни и неделински двуглас фолклорна група „Елит“ от Неделино с ръководител Анета Емилова обра аплодисментите на присъстващите.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/