A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Първа кметска среща се проведе за новия мандат в АрдиноПърва кметска среща се проведе за новия мандат в Ардино

Първа работна среща с кметовете и кметските наместници на населени места за новия мандат 2023-2027 г. се проведе в Ардино. Срещата бе водена от кмета на общината инж. Изет Шабан. На нея присъстваха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков, секретарят инж. Кемал Алиев, началници на отдели в общинска администрация.
Основна тема на срещата бе проблемът с водоснабдяването и недостигът на питейна вода в голяма част от населените места на територията на общината. Кметът на общината инж. Изет Шабан заяви, че все повече населени места имат нарушения във водоснабдяването поради дългите периоди без дъждове и затоплянето на Земята. „За съжаление нашите водоизточници не са дълбоки, а са плитки, много се влияят от засушаването и най-големият проблем е търсенето и намирането им. Молбата ми е в рамките на сушевия период, който продължава все още, да идентифицирате къде и в кои населени места има допълнително вода, за да увеличи дебита на питейна вода. В някои населени места има източници на вода, които в момента текат свободно и може да бъдат включени в системата за водоснабдяване на съответното село“, заяви Изет Шабан. Той подчерта, че евентуално ако бъдат открити нови водоизточници, кметовете могат да се обадят, за да се провери на място дебитът на водата. „Идеята ни е да направим всичко възможно, за да разрешим до голяма степен проблемите с недостига на вода“, каза още Изет Шабан.

По време на срещата бе обсъдено и поддържането на чистотата на вододайните зони и водоеми, както и готовността за работа през зимния сезон на територията на общината.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/