A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ПЪРВА КОПКА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ВОДОПРОВОДНАТА МРЕЖА В МЛЕЧИНОПЪРВА КОПКА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ВОДОПРОВОДНАТА МРЕЖА В МЛЕЧИНОЗапочна реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа в ардинското село Млечино. В понеделник кметът на родопското село Гюлистан Садула и представител на фирмата изпълнител направиха първата копка. Строителството предвижда смяна на етернитовите тръби с нови пластмасови тръби. Проектът е на община Ардино и е с национално финансиране.
Азбесто-циментовите тръби съгласно Закона за здравето са забранени за употреба. Освен това, поради честите аварии, при тях се отчитат и големи загуби на питейна вода.
"С настоящият проект проблемът с питейното водоснабдяване в Млечино и околните махали ще бъде разрешен. За преодоляване на острия недостиг на питейна вода през летните месеци се предвижда да се поставят и водомери за оптимално използване на водните количества", сподели селският управник.
Кметът на община Ардино Ресми Мурад отбеляза, че осигуряването на населените места с ВиК услуги е от първостепенно значение за ръководството на общината. "Предвиждаме реализиране на подобни проекти и за селата Бял извор, Падина, Жълтуша, Брезен и Ябълковец", уточни Ресми Мурад.
В Млечино водопроводна мрежа е изградена в началото на 60-те години на миналия век и се водоснабдява от два водоизточника - местността „Вардар” и Туристическия комплекс „Белите брези”. Особено през летния сезон местните водоизточници значително намаляват дебита си, което води до режимно подаване на вода.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/