A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ПЪТЯТ КЪРДЖАЛИ-АРДИНО Е ОСЕЯН С ДУПКИПЪТЯТ КЪРДЖАЛИ-АРДИНО Е ОСЕЯН С ДУПКИТретокласният републикански път от Кърджали за Ардино е осеян с дупки. Те са с различна големина и определено затрудняват движението по трасето. Пътят се поддържа от Областно пътно управление и не е ремонтиран от десетилетия, само се правят кърпежи, но некачествено.
„Пътят е като след бомбардировка. Заради огромните дупки по средата на пътната отсечка, сме принудени да преминаваме на насрещното платно, което е предпоставка за ПТП. Плащаме данъци и винетки и искаме нормални пътища“, заявиха водачите. Те настояват да се предприемат спешни мерки за реконструкцията и рехабилитацията на пътя от страна на Областното пътно управление и Агенция „Пътна инфраструктура“.
Кметът на община Ардино Ресми Мурад многократно е поставял проблема за лошото техническо състояние на третокласния републикански път от Кърджали за Ардино, който е единствената връзка между Кърджалийска и Смолянска област. На изпратените писма до Агенция „Пътна инфраструктура“ и Областното пътно управление е получавал уверение, че ще има осигурено частично финнасиране за пътя, но до ден-днешен все още няма никакъв резултат.
Припомняме, че по време на заседанието на Регионалният съвет за развитие на Южен централен район, което се проведе през октомври в Кърджали, Ресми Мурад отново постави проблема за крайно лошото състояние на пътя. Той заяви, че са били предвидени 2 милиона лева за частична рехабилитация на пътя Кърджали – Смолян за тази година, но към тази дата тези средства все не са вложени.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/