A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ПЕНСИОНЕР ПЕЧЕЛИ ШАХМАТНИЯ ТУРНИР В ГОРНО ПРАХОВОПЕНСИОНЕР ПЕЧЕЛИ ШАХМАТНИЯ ТУРНИР В ГОРНО ПРАХОВО  64-годишният Ресми Зия стана победител в шахматния турнир за аматьори, който се проведе през уикенда в рамките на традиционния събор в ардинското село Горно Прахово. Състезанието се организира с подкрепата на сдружението за културно сътрудничество „Тосчаллълар” (Горно Праховци) в Турция и местното кметство.
На второ място се класира Мюмюн Ерхан от Млечино, а трети остана Рамадан Бекир от Ябълковец. Призьорите бяха наградени с парична премия лично от кмета на община Ардино Ресми Мурад.
В състезанието взеха участие 12 шахматисти от района. Играеше се всеки срещу всеки. Ресми Зия печели за втори път шахматния турнир в района. Той е пенсионер и бивш учител. Победителят препоръчи на младите шахматисти да упражняват физически и умствен труд, които са решаващ фактор за хуманното им развитие.
Турнирът бе закрит от кмета на Горно Прахово Ибрахим Мурад и главния съдия Мюмюн Бейсим от Млечино, които благодариха на спонсорите и участниците. Самите шахматисти подчертаха отличната организация и увериха, че ще дойдат отново и през 2013 г.

Текст за снимки:
1. Призьорите заедно с кмета на общината Ресми Мурад и селският управник на Горно Прахово Ибрахим Мурад (най-вляво)
2. В турнира взеха участие 12 шахматисти от района. Ресми Зия от Башево (първият отляво)


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/