A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ПЕНСИОНЕРИ ОТ АРДИНО ПОСЕТИХА ЗЛАТОГРАД И НЕДЕЛИНОПЕНСИОНЕРИ ОТ АРДИНО ПОСЕТИХА ЗЛАТОГРАД И НЕДЕЛИНОВ събота представители на пенсионерския клуб от Ардино организираха еднодневна екскурзия с маршрут Ардино – Неделино – Златоград. Въпреки дъждовното време възрастните ардинчани преживяха незабравим уикенд. Те бяха впечатлени от красотата на Източните Родопи. В Неделино бяха на хотелски комплекс„Замъка“, откъдето се открива невероятна гледка към града. Останаха изумени от Златоград с красивите възрожденски къщи, малките дюкянчета, кафенета, Етнографския ареален комплекс, музейните сбирки. Тук те бяха посрещнати от ръководството на местния пенсионерски клуб. Председателят на клуба Стоян Ничев и председателят на тракийското дружество „Дельо войвода“ Марин Чингоров запознаха гостите с историята и традициите на Златоград. Ардинските екскурзианти се разходиха в центъра на града, където се извисява паметника на Дельо Хайдутин. Преди да напуснат града, не пропуснаха да опитат от прочутото въртяно кафе на пясък и вкусния качамак.
Зам.-председателят на пенсионерския клуб в Ардино Мюмюн Коджаман дари на домакините пластика на Дяволския мост и ги покани да гостуват в Ардино.
„Много сме щастливи, за нас това бе много вълнуващо и незабравимо преживяване. България е много красива държава, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим много далеко, защото нашата страна е един непознат и чуден свят“ споделиха екскурзиантите.
Пътуването на възрастните хора от Ардино до Златоград се осъществи с финансовата подкрепа на бизнесмените Слави Аврамов, Шахин Байрамов, Сезгин Али и Ейваз Фартин.
Ръководството на Клуба на пенсионера в Ардино изказва искрена благодарност за благородния им жест.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/