A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ПЕНСИОНЕРИ ОТ АРДИНО СЕ НАРЕДИХА НА ОПАШКИ ЗА КОЛЕДНИ ДОБАВКИПЕНСИОНЕРИ ОТ АРДИНО СЕ НАРЕДИХА НА ОПАШКИ ЗА КОЛЕДНИ ДОБАВКИДесетки ардински пенсионери се наредиха на опашки пред банкоматите и гишетата на местната пощенска станция, за да получат декемврийските си пенсии и еднократната допълнителна сума в размер на 40 лева за Коледа. Тази година коледни добавки ще получат пенсионерите с изплащен размер на пенсията за декември до 321 лева включително.
Попитахме възрастните хора в Ардино за какво ще похарчат коледния бонус. Отговорът им бе, че ще отидат за закупуване на скромни подаръци за внуците им и за лекарства.
„Получавам 160 лева месечна пенсия. Щастлив съм, че сега взех 200 лева, но всеки месец 50 лева отиват, за да платя ток и вода. Важното е, че сме живи и здрави“, казва бай Али.
Пред гишетата за получаване на пенсии в пощата бе и 67-годишният Мюмюн Мехмед (Коджаман). Той получава най-високата пенсия в Ардинско – 943,30 лв. и поради това няма да получи коледна добавка. „Над 25 години работих като ръководител на минния басейн в Мадан. Аллах берекет версин. Стига ми пенсията. Тази година по празниците отново ще ходя на почивка“, казва бай Мюмюн.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/