A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ПОРЕДНА СОЦИАЛНА ИНИЦИАТИВА ЗА ПО-ДОБРИ ГРИЖИПОРЕДНА СОЦИАЛНА ИНИЦИАТИВА ЗА ПО-ДОБРИ ГРИЖИОбщина Ардино и фондация ЕКИП проведоха встъпителна конференция за представяне на проект „Грижа за качествен живот в общността”, който се изпълнява от началото на годината по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Това е част от социалната политика, успешно прилагана особено през последните няколко години за подобряване условията на живот на лицата в неравностойно положение.
Елван Исмаилова, ръководител на проекта, запозна общността и гостите с целите и свършената подготвителна дейност по реализацията на проекта за по-добри грижи. Определените 56 лица от града и селата, с различни видове увреждания и самотноживеещи, ще бъдат потребители на предлаганите социални услуги - битови, медицински, административни. За тях ще се грижат 25 социални асистенти и домашни помощници. Общата стойност на проекта е 131 844 лева и е с 14-месечна продължителност.
Зам.-областният управител Асен Тюрдиев, зам.-кметът на община Ардино Неджми Ходжов и други гости приветстваха участниците в конференцията по повод старта на проект „Грижа за качествен живот в общността”.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/