A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ПОРТРЕТИ НА ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ ОТ СВЕТУЛКА КРАСЯТ МЕСТНОТО КМЕТСТВОПОРТРЕТИ НА ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ ОТ СВЕТУЛКА КРАСЯТ МЕСТНОТО КМЕТСТВОКът с портретни снимки на видни личности от ардинското село Светулка бе направен в сградата на кметството. Инициативата е на кметицата Фериха Хайри.
„Отдавна имах намерение да поставям портретните снимки на известни личности от селото в антрето на кметската сграда. Щастливи и горди сме, че тук са родени бившият вицепремиер на Турция Ертурул Ялчънбайър, бившият почетен консул на България в Бурса Хаяти Коркмаз, композиторът и диригентът Мелтун Кадъоглу и писателят –общественик Мюмюн Алтъндиш. Сега всеки местен жител и гост на селото ще има възможност да види портретите им”, сподели кметицата на Светулка. Тя уточни, че е щастлива от факта, че е успяла да превърна Светулка в по-добро място за живеене през
последните няколко години. „Асфалтирани са пътищата до махалите Халилходжалар, Мамутлар, Азманлар и Джебеджилер. С подкрепата на общинското ръководство в лицето на кмета Ресми Мурад и труда на местните жители беше водоснабдено централната част на селото”, заяви Фериха Хайри. Тя посочи още, че е направен и основен ремонт на електрическата мрежа в района. „Изцяло бяха подменени стълбовете и проводниците в махала Халилходжалар и централната част на селото. С помощта на изселници, местното население и с подкрепата на кмета Ресми Мурад е възстановена месчидът в махала Джебеджилер, ремонтиран е и месчидът в Светулка. В централната част на селото бяха изградени подпорни стени, ремонтирана бе и сградата на кметството", заяви Фериха Хайри. Тя е родена в град Кърджали, но родното й място е село Светулка. Отгледана и възпитана от добро, сплотено и трудолюбиво семейство. Завършила е СОУ „Васил Левски" в Ардино. Омъжена, с двама сина.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/