A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ПОЖАРЪТ КРАЙ СВЕТУЛКА И АХРЯНСКО Е ЛОКАЛИЗИРАНПОЖАРЪТ КРАЙ СВЕТУЛКА И АХРЯНСКО Е ЛОКАЛИЗИРАНПожарът край ардинските села Светулка и Ахрщнско е локализиран и обастановката е нормална, за днес сме заявили хеликоптер, който да ни помага за гасенето. Това съобщи комисар Сергей Заимов, директор на Районна дирекция „Пожарна безопастност и защита на населението” (ПБЗН) в Кърджали.
По думите му, пожарът в област Кърджали, община Ардино е локализиран и обстановката е нормална към момента. Той обясни, че площта на пожара е между 1600-1700 дка. „Няма опасност за жителите на селата и къщите им. Пожарът не се разраства, но въпреки това и днес заявихме за хеликоптер, който да ни помага в гасенето на огнищата", коментира още комисарят, цитиран от Фокус.
Заимов подчерта, че площта на локалните огнища е голяма, както и лома на пожара. Той заяви, че се надява днес да бъде изгасен пожара край Ардино. „В момента правим смяна на състава, ще има нови 25 служите на пожарната, чакаме и 30 души кадрови войници, отделно още 30 души служители на горското стопанство ни помагат в гасенето на пожара", каза още комисар Заимов.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/