A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ПОЖАРЪТ В АРДИНО ЛОКАЛИЗИРАН, СЛЕД КАТО ИЗПЕПЕЛИ НАД 1500 ДКА ГОРАПОЖАРЪТ В АРДИНО ЛОКАЛИЗИРАН, СЛЕД КАТО ИЗПЕПЕЛИ НАД 1500 ДКА ГОРАПожарът в борова гора в землището на ардинските села Светулка и Ахрянско е локализиран. Огънят е засегнал около над 1500 дка гора. Тази сутрин отново в действията по погасяването на огъня се включиха 50 военнослужещи от 101-ви Алпийски батальон - Смолян. Действията на екипите се подпомагаха и от два хеликоптера на Министерството на отбраната
На мястото на пожара пристигнаха зам.-министърът на земеделието и горите доц. Георги Костов, областният управител Илия Илиев, народните представители от ДПС Ердинч Хайрула и Салиха Емин, кметът на община Ардино Ресми Мурад, главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (ПБЗН).
„Благодарение на бързата намеса на горските служители и тези на пожарна и аварийна безопасност и с решаващата помощ на хеликоптерите на Българската армия пожарът край Ардино е под контрол - ограничен от всички страни. Все още има тлеещи огнища. Най-важното е, че няма пострадали хора, което беше изключително рисково. Преките финансови щети от огъня до момента са около 2 млн.лв., заяви зам.-министърът на земеделието и горите доц. Георги Костов.
Обрат в стихията е постигнат вчера около 23 часа. В борбата с огъня са участвали над 140 души - пожарникари, служители на горското стопанство и доброволци.
Предотвратено беше запалването на къщи в близки населени места Родопско и кв. „Веселиново.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/