A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Празничен концерт за Рамазан Байрам в АрдиноПразничен концерт за Рамазан Байрам в Ардино

Празничен концерт в навечерието на светлия мюсюлмански празник Рамазан Байрам се проведе в салона на читалище „Родопска искра“ в Ардино. Културното събитие събра в салона на духовното средище стотици жители и гости на общинския град. Сред присъстващите бяха кметът на общината инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам.кметът Неджми Мюмюнходжов, председателят на Общинския съвет на ДПС-Ардино Шахин Байрамов.

Едночасовият концерт зареди всички с празнично настроение и положителни емоции. Той бе открит с изпълненията на дамския ансамбъл за турски фолклор с ръководител Пенка Нешева. В програмата се включиха и децата от кръжока по турски език с ръководител Дамла Йорданова. Ирем Исмаил рецитира стихотворението „Benim kedim”, а Дуру Билезерова изпълни песента „Еllerim tombik”. Детската вокална група „Славейче“ с ръководител Дамла Йорданова поздрави присъстващите с празнична песен. Зрителите се насладиха и на великолепните танци на танцова група „Искрица“  с ръководител Светлана Карамфилова и танцова формация Фолк ритъм „Балканика” с хореограф Мирослав Кайджиев.

На сцената излязоха и талантливите сестри Букет и Бурчин Касаб с ръководител Дамла Йорданова. Те изпълниха песните „Leylim ley“ и „Ayletme beni“ и обраха бурните аплодисменти на зрителите.

Аплодисменти предизвика и изпълнението на българската народна песен „Росни ми, росни, …“ от талантливата Виктория Карамфилова с ръководител Ергюн Мюмюнов.  Празничният концерт завърши с изпълненията на музикална формация „Трио плюс“ със солисти Юксел Исмаил и Ергюн Мюмюнов.

От свои име и от името на Общинското ръководство кметът инж. Изет Шабан поздрави присъстващите с настъпващия Рамазан Байрам. „Нека има здраве, щастие, мир, вяра и благоденствие, топлина и уют за всички Вас! Бъдете щедри, уважавайте се! Весели празници и споделени положителни емоции!“, заяви Изет Шабан.

Празничният концерт бе организиран съвместно от НЧ „Родопска искра“ и ЦПЛР - ОДК.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/