A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ПРАЗНИК НА ШАХМАТА И ТЕНИСА В АРДИНОПРАЗНИК НА ШАХМАТА И ТЕНИСА В АРДИНОВ рамките на есенните културни празници в Ардино се проведоха традиционните турнири по шахмат и тенис на маса.
Клубът за спорт с ученици "Алада" и читалище “Родопска искра” организираха градския
ТУРНИР ПО ШАХМАТ
В надпреварата се включиха 10 шахматисти от района. Сред тях бе и репортерът на вестник “Нов живот” Гюнер Шюкри. Участниците бяха разделени в две групи по 5 състезатели. Първите два от тях се класираха за финалната четворка. Играеше се всеки срещу всеки. Най-напрегнато бе дербито между д-р Недим Исмаилов и Еркан Хаджимустафа. Всички участници определиха като най-красиво разиграване този двубой, който продължи 3 часа.
В КРАЙНОТО КЛАСИРАНЕ на първо място се класира д-р Стефан Кръстев, на второ д-р Недим Исмаилов и на трето Еркан Хаджимустафа. Призьорите бяха наградени с парични награди от председателя на клуба Мехмед Алиев. Поощрителна награда получи най-възрастният участник Хикмет Таибов.
Шахтурнирът премина при много добра организация. Съдия бе Реджеб Еминов, учител по физкултура в СОУ “Васил Левски” - Ардино.
Стана ИНТЕРЕСЕН ПРАЗНИК на древната игра. Подобен род прояви са от голямо значение за развитието на спорта и шахмата в малките населени места, където няма изградени клубове и възможности за постоянна игра.
За първи път в турнира участва и Сезгин Емин от Млечино.
Доволен съм от представянето си, въпреки че не успях да се класирам за финалната четворка. Проблемът е, че в община Ардино няма финансиране за шахмата. Смятам, че този спорт трябва да се спонсорира, сподели той.
Интерес предизвика и ТУРНИРЪТ ПО ТЕНИС НА МАСА организиран от общината и спортния клуб по тенис на маса “Юнак-2005″. В надпреварата се включиха тенисисти до 18 години. Тази година в състезанието не се включиха мъже. Участниците бяха разделени на две групи - до осми клас и горен курс.
При малките тенисисти класирането оглави Ерсин Азис от СОУ “Васил Левски”, следван от Озан Джейланов и Борис Мирчев. При големите най-добре се представи Лютфи Гюнеров от ОПГ ” Хр.Смирненски”, следван от Юсеин Гюнайдън. Младата надежда на ардинската школа Лютфи Гюнеров за втори път печели традиционния турнир.
С добра игра и постоянни тренировки отново станах първенец. Турнирът бе двоен празник за нас учениците. Щастлив съм, че започвам и новият спортен сезон с успех, сподели Гюнеров.
Председателят на клуба д-р Гюнер Осман връчи предметни награди на призьорите. Специален подарък получи Ервин Бахри за най-борбен състезател.
Тази година в турнира участваха състезателите от местния отбор “Юнак-2005″. Те получиха своите награди за спортните си умения. Това е едно поощрение от наша страна за тях. След броени дни започва спортният календар на Българската федерация по тенис на маса, където очакваме медали от нашите представители, подчерта Осман. Съдия бе известната тенисистка от близкото минало и майстор на спорта Йорданка Колева.

Гюнер ШЮКРИ в-к "Нов живот"


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/