A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Празникът на Горно Прахово събра на едно място майки, бащи, дъщери, синове, внуци и правнуциПразникът на Горно Прахово събра на едно място майки, бащи, дъщери, синове, внуци и правнуци

В неделя в ардинското село Горно Прахово се проведе традиционният селищен празник. На него се стекоха стотици жители от околните населени места, гостуваха и изселници от Турция и Западна Европа, които за пореден път  показаха своята обич и любов към родния си край.

Празникът бе уважен  от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям. Тук бяха още зам.-председателят на Младежко ДПС Нилгюн Исмаил Шериф, областният председател на ДПС Ресми Мурад, председателят на Общинската организация на ДПС в Ардино Шахин Байрамов.

Стари познати, майки, бащи, дъщери, синове, внуци, правнуци се радваха на богата музикална и спортна програма. Хората споделиха, че празниците ги сплотяват и обединяват. За доброто настроение на присъстващите се погрижи оркестър „Айчо бенд“ от Крумовград. В центъра на родопското село се извиха кръшни хора.

В рамките на празничната програма бяха организирани турнири по футбол на малки врати, шахмат и бридж-белот. На победителите бяха раздадени парични награди.

Организатори на събора бяха местното читалище „Лъч“ и кметството.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/