A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Предоставянето на „Топъл обяд“ за нуждаещи се от Община Ардино се удължава до 10 декември 2021Предоставянето на „Топъл обяд“ за нуждаещи се от Община Ардино се удължава до 10 декември 2021

Удължен е срокът за предоставяне на „Топъл обяд“ за нуждаещи се от община Ардино до 10.12.2021 г. Финансирането е осигурено от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014 г. – 2020 г., в резултат от инициативата на Европейската комисия за  преодоляване на последствията от кризата чрез механизма REACT-EU.

От безплатен „Топъл обяд“ към момента се възползват 1 300 жители на община Ардино от следните целеви групи:

1. Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност – хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.

2. Лица, поставени под карантина – без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа.

3. Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Стойността на проекта е в размер на 915 057,00 лева, като той стартира на 01.01.2021 г.

С удължаване на срока до 10 декември 2021 година операцията ще продължи да допринася за постигане общата цел на оперативната програма, свързана с намаляване на броя на живеещите в затруднение лица, чрез подпомагането им с храни, с оглед преодоляване на основно материално лишение. Дейностите ще продължат да осигуряват подкрепа в ежедневието на възрастни хора и хора с увреждания, които живеят сами в  община Ардино.

„Топъл обяд“ се реализира със съдействието на Агенция „Социално подпомагане“ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, чрез Операция „Осигуряване на топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 в община Ардино“.

 ‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/