A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Представиха книгата „Тосчалъ” на Раиф Ешреф в Горно ПраховоПредставиха книгата „Тосчалъ” на Раиф Ешреф в Горно Прахово „Който не знае миналото си, бъдещето му е в неизвестност”, казват нашите предци. Дълбоко вярвам в тези мъдри слова и от сърце искам да поздравя бившия си учител Раиф Ешреф. Това заяви кметът на Община Ардино Ресми Мурад на събора в родното си село Горно Прахово по повод представянето на новоиздадената книга на турски език „Тосчалъ” на бившия директор в местното основно училище Раиф Ешреф. В книгата се разказва подробно за историята, бита, спорта и културата на селото.
Ардинският градоначалник сподели пред жителите и гостите, че знанията и основите на живота е взел тук. Надявам се заедно и в единство да продължат нашите успехи. Защото това не е мой успех, а е успех на Тосчалъ (Горно Прахово), заяви Ресми Мурад. Той подчерта, че през последните години неговият екип изцяло е променил облика на селото и района в сферата на благоустрояването. Ще продължаваме да работим в същата посока, каза още той.
От своя страна много развълнуван авторът на книгата Раиф Ешреф благодари на всички, които са имали принос за издаването на книгата – Касим Местан, Гюлай Еркан, Шахин Юзгюр. Той уточни, че в бъдеще има намерение да напише още една книга за историята на селото и призова младото поколение да направят проучвания за историята на родния си край.
С богата музикална и спортна програма, томбола в Горно Прахово в неделя бе отбелязан традиционния празник на селото. На събора се стекоха много хора от околните села и изселници. За доброто настроение не липсваха и традиционните удоволствия за хората – сергии с лакомства, напитки, изобилие от вкусни кебапчета и кюфтета. Всички който присъстваха със сигурност пак ще дойдат и до година, а навярно ще доведат и своите приятели.

Гюнер ШЮКРЮ


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/