A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА „ГОРНА АРДА” НАГРАЖДАВАТ ДЕЦАТА НА АРДИНОПРЕДСТАВИТЕЛИ НА „ГОРНА АРДА” НАГРАЖДАВАТ ДЕЦАТА НА АРДИНО85 есета изпратиха ученици от 1 до 12 клас от всички училища на територията на община Ардино за участие в конкурс за есе на тема „Силата на река Арда”, организиран от хидроенергийна компания „Горна Арда”. Бяха отличени девет творби в три възрастови групи – от 1 до 4 клас, от 5 до 7 клас и от 8 до 12 клас.
Победители и в трите възрастови категории станаха възпитаницитие на СОУ „В.Левски” от Ардино - първокласничката Карделен Туран, седмокласничката Габриела Палазова и деветокласничката Соня Симова. Призьорите и останалите отличени получиха грамоти и предметни награди от Поля Цочева, представител на Хидроенергийната компания. Имаше и поощрителни награди за краснопис, правопис и оригинален текст. Всички деца изгледаха безплатно представлението „Хитър Петър” на кърджалийския Драматично-куклен театър „Димитър Димов”.
На церемонията която се проведе в салона на читалище „Родопска искра” дойдоха техните родители и учители. Гости на тържеството бяха кметът Ресми Мурад, заместникът му Неджми Ходжов, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и секретарят на общината инж. Кемал Алиев.
„Изненадани сме от голямата активност на ардинските ученици. След успеха на миналогодишния конкурс за рисунка „Родопска зима”, тази година решихме да провокираме креативността им с есе. Благодарим на всички участници за хубавите думи, с които описаха своя роден край и вдъхновяващата сила на река Арда”, сподели Поля Цочева, представител на Хидроенергийната компания.

Победители в категория от 1 до 4 клас

Карделен Туран – 1 клас, СОУ „В.Левски”, Ардино
Исмаил Османов – 4 клас, НУ „Хр.Ботев”, Ардино
Елиф Мехмедова – 3 клас, ОУ „А.С.Макаренко”, Боровица

Победители в категория от 5 до 7 клас

Габриела Палазова – 7 клас, СОУ „В.Левски”, Ардино
Ангел Йорданов – 6 клас, ОУ „Кирил и Методий”, Падина
Баръш Ибрям – 7 клас, ОУ „Кирил и Методий”, Горно Прахово

Победители в категория от 8 до 12 клас

Соня Симова – 9 клас, СОУ „В.Левски”, Ардино
Ирена Димитрова – 11 клас, СОУ „В.Левски”, Ардино
Ахмед Махмуд – 8 клас, „А.С.Макаренко”, Боровица


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития