A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ПРЕДСТАВЯНЕ НА НОВА КНИГАПРЕДСТАВЯНЕ НА НОВА КНИГАНа 20 март 2018 г. писателят Светозар Казанджиев представи в Ардино новата си книга „МИЛОСТ-Истории за разказване“.
Културното събитие бе организирано от Читалище „Родопска искра-1921“ – Ардино, заедно с Обществения съвет за закрила на културното наследство. Проведе се в предразполагащата атмосфера и освежения интериор на Кафе „Ардино“ в сградата на Читалището.
Присъстваха просветни и културни дейци, общественици, граждани от различни възрасти.
С кратка презентация бе представен жизненият и творчески път на автора, негови предишни изяви пред любознателната ардинска публика с други творби.
Вълнуващ момент от събитието бе прочитането на трогателната легенда „Белият лебед“, включена в новото издание.
Светозар Казанджиев сподели с присъстващите творческата история на новата книга, разказа спомени от срещите си на живо с големите имена от българската и световна литература, култура и наука – Николай Хайтов, Дмитрий Лихачов, Павел Матев, Любомир Левчев, Чингиз Айтматов и др.
Общественичката и литераторка Йорданка Аянова сподели възхищението си от докосването до вълнуващите човешки истории, расказани в книгата със завладяващ език и стил, с умението на автора да прониква дълбоко в душевността на героите си.
Съби Узунов изрази задоволството си от срещата с писателя, който е наш земляк /от с. Гълъбово, бивша Ардинска околия/, пожела му да държи остро перото си за нови творби, увековечаващи красотата на Родопа планина и душевността на родопчанина.
Сред публиката беше цялото ръководство на общината, начело с Кмета г-н Ресми Мурад и председателя на Общинския съвет г-н Сезгин Байрам.
От името на Общинското ръководство и на Настоятелството на Читалището на госта бяха поднесени символични подаръци.
Събитието съвпадна с настъпването на астрономическата пролет, по който повод в началото домакините посрещнаха дамите със свежи каранфили.
Поводът беше подходящ пред тази отбрана публика, на Градската библиотека да бъде предоставено Дарение от основателя и собственик на издателство `Фабер` - Велико Търново, г-н Нейко Генчев – изключително ценна подборка от луксозни академични издания, посветени на изкуството, историята, киното и литературата. Дарителят изпрати на участниците топло послание, в което нарече Ардино `планинско пристанище на културата`.
На тези, които пожелаха да имат книгата в личните си библиотеки, писателят даде автографи. Младят бизнесмен Евгин Мехмед закупи 15 броя от книгата – възнамерява да ги подари на нуждаещи се любители на книгата. Жест, достоен за уважение.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/