A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ПРЕКРАТЯВАТ ВРЕМЕННО ДЕЙНОСТТА НА АГ-ОТДЕЛЕНИЕТО В АРДИНСКАТА БОЛНИЦАПРЕКРАТЯВАТ ВРЕМЕННО ДЕЙНОСТТА НА АГ-ОТДЕЛЕНИЕТО В АРДИНСКАТА БОЛНИЦАПрекратяват за три месеца дейността на АГ-отделението в МБАЛ – Ардино ЕООД. Това решение взе на свое заседание местният парламент. Предложението бе внесено от управителя на здравното заведение д-р Адам Персенски. През 2011 г. болницата е получила финансиране в размер на 150 000 лева, през 2012 г. получената субсидия възлиза на 30 000 лева, ако мислите, че разликата в тази сума е достатъчна за нормалното функциониране на болницата, моля не гласувайте решението, призова д-р Персенски.
Апелът, да помогнем да болницата кой с каквото може, отправен към населението преди време доведе до това, че болницата получава безплатно мляко и кашкавал от местните мандри и дърва за отопление през зимния сезон. Това обаче е крайно недостатъчно. Решението да закрием временно АГ-отделението също няма да спаси положението, поясни д-р Персенски. Въпреки, че в закриващото се отделение няма раждания, приходите от него са 5-6 000 лева на месец. Разходите, необходими за съществуването му са 7-8 000 лева месечно и икономията от едно такова упражнение ще е 24 000 лева.
За временно закриване на едно болнично отделение със срок до 3 месеца не се иска разрешение от Районната здравно-осигурителна каса. Прави се само уведомление към нея. Ако закриването е за време по-дълго от посочения срок се иска съответното разрешение и след това евентуалното му повторно разкриване е много трудно, поясниха експерти.
Кметът на общината Ресми Мурад призова управителят на болницата да бъде подкрепен. В момента финансовото състояние на болницата е много лошо и трябва да се предприемат мерки за съкращаване на разходите. Няма нищо лошо в това да се спре временно дейността на едно от отделенията на болницата, каза още градоначалникът и изрази надежда, че то ще заработи дори преди посочения срок от три месеца. Ние всички полагаме неимоверни усилия да бъде съхранена болницата на Ардино, каза още Ресми Мурад.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/