A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ПРИКЛЮЧИ ПРОЕКТ „ГРИЖА ЗА КАЧЕСТВЕН ЖИВОТ В ОБЩНОСТТА”ПРИКЛЮЧИ ПРОЕКТ „ГРИЖА ЗА КАЧЕСТВЕН ЖИВОТ В ОБЩНОСТТА”  Заключителна конференция по проект „Грижа за качествен живот в общността” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” се проведе в Ардино. Поводът бе е да се представят резултатите по заданието, спечелено от община Ардино, в партньорство с Фондация ЕКИП, през януари 2011 година. На форума присъстваха повече от 40 участници, представители на различни институции.
Конференцията бе открита от кмета на Ардино Ресми Мурад, който заяви, че за пореден път отчитат един успешно реализиран проект, насочен към хората в неравностойно положение. Чрез подобни европроекти покриваме потребностите на хората в нужда и успяваме да създадем заетост на безработни лица в територията на общината, заяви Мурад. Той подчерта, че и в бъдеще ръководството на община Ардино ще продължава да реализира проекти по Европейските програми със социална насоченост.
Гюлнур Ахмедова от „Социално подпомагане” в Кърджали отбеляза, че усилията на общината в търсенето на възможности за оказване на помощ на хората с увреждания и самотно живеещи са дали резултат. Това е един по-добър модел на грижа за хората в неравностойно положение, който им осигурява достъп до качествени социални и здравни услуги, без да се разделят с дома си, без човек да напусне близките и приятелите си, каза още Ахмедова. Тя допълни, че в резултат на реализирания проект се е подобрило качеството на живота им, тяхното самочувствие и положително отношение към себе си и заобикалящите ги.
Ръководителят на проекта Елван Исмаил направи презентация за постигнатите резултати. Тя поясни, че главната цел на проекта е било да се създаде среда за подобряване качеството на живот на хора с увреждания и самотно живеещи възрастни хора, чрез предоставяне на социалните услуги.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/