A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ПРОБЛЕМЪТ С ВОДОСНАБДЯВАНЕТО НА МЛЕЧИНО Е РЕШЕН ОКОНЧАТЕЛНОПРОБЛЕМЪТ С ВОДОСНАБДЯВАНЕТО НА МЛЕЧИНО Е РЕШЕН ОКОНЧАТЕЛНОЖителите на ардинското село Млечино вече нямат проблеми с водоснабдяването. Поради недостига на питейна вода от местността „Вардар“ бе направено второ водоподаване от помпена станция в туристическия комплекс „Бели Брези“. Всички абонати вече са свързани безплатно към ВиК услугите на Ардино.
„Всички остарели водомери са подменени с нови за сметка на ВиК-Ардино. До момента сключените договори са около 100. За един кубик вода абонатите ще заплащат 1,75 лв. с ДДС“, уточни управителят на ВиК-Ардино инж. Владимир Атанасов.
В момента ВиК-Ардино обслужва град Ардино, Бял извор, Падина, Жълтуша, Еньовче, Седларци, Горно Прахово, Ябълковец, Брезен, Башево. Предстои към дружеството да преминат още Ахрянско, Търносливка, Светулка, Чубрика, Богатино, Боровица, Долно Прахово, Чернигово и други населени места от територията на общината.
Припомняме, че през 2017 година по проект на община Ардино бе обновена вътрешната водопроводна мрежа в Млечино. Остарелите етернитови тръби бяха подменени с нови пластмасови.
В Млечино водопроводната мрежа е изградена в началото на 60-те години на миналия век и се снабдяваше от местността „Вардар“. Поради намален дебит особено през летния сезон имаше режим на вода.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/