A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Проект “Интеркултурно професионално обучение”, спечелен от Оздравителна професионална гимназия „Хр. Смирненски”- Ардино,на стойност 28 000 EURПроект “Интеркултурно професионално обучение”, спечелен от Оздравителна професионална гимназия „Хр. Смирненски”- Ардино,на стойност 28 000 EUR"Леонардо да Винчи" е програма за осъществяване политиката на Европейския съюз (ЕС) в областта на професионалното обучение. В България тя се администрира от Център за развитие на човешки ресурси.
Тазгодишните единадесетокласници от Оздравителна професионална гимназия „Хр. Смирненски” - Ардино са първите късметлии, които успяха да се преборят за производствена практика в чужбина. Желаещите бяха много, но само 20 ще имат реалния шанс това лято да получат професионално обучение в реална работна среда в Република Полша.
За да стигнат до там `Леонардовците` трябваше да извървят тежък път и да преминат през усилена педагогическа подготовка при г-н С. Карабашев, културна подготовка при г-жа К. Юсуфова и езикова подготовка по английски език при г-н Г. Димитров. Всеки учител даде всичко от себе си за по-пълноценното усвояване на материала.
Мненията на учениците за проекта „Леонардо да Винчи” са различни, но определено всички са съгласни, че човек трябва да се развива и усъвършенства, а по - добър начин от този едва ли има. За по - голямата част от учениците това ще бъде първото напускане на пределите на България, а по този начин те ще опознаят един по-различен свят. Ще имат възможност да се запознаят с европейските стандарти за качество, да усъвършенстват езиковите си компетенции и практически умения. Техните възможности за реализация ще се увеличат с придобиването на сертификат за усъвършенствани знания и умения.
Не можем да не споменем и тези, без които този проект нямаше да бъде реалност – г-ца Шеннур Ханджиева, инж. Перихан Азиз и инж. Азис Мурад. Те успяха да вдъхнат кураж на учениците за успех и бяха с тях във всеки труден момент, като не щадяха нито труд, нито време.

Всеки ученик е сигурен, че е избрал верния път и ще даде всичко от себе си да представи по подобаващ начин България.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/