A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

Проект за финансова подкрепа на читалище “Родопска искра” – гр.АрдиноПроект за финансова подкрепа на читалище “Родопска искра” – гр.АрдиноРъководството на читалище “Родопска искра” – гр.Ардино непрекъснато търси форми за допълнително финансиране на дейността.
През м.декември 2006 г. читалището спечели конкурс обявен от Министерството на културата за финансиране на градската библиотека.Бяха отпуснати 500 лв. и със съфинансиране от читалището през м.февруари се закупи нова литература на обща стойност 1000 лв.
По този начин се реши един голям проблем за библиотеката,която не успяваше да задоволи нуждите на редовните си читатели от нови книги.
Доставени са 124 тома литература – детска и ученическа, художествена, справочна и енциклопедии.
Този месец /май/ отново кандидатствахме с проект за финансова подкрепа на библиотеката на обща стойност 1200 лв.
Ръководството на читалището уверява,че и занапред редовно ще се отделят средства за нови книги.
Голяма помощ получаваме и от дарители – през м ноември 2006 г.бяха дарени 50 тома литература от приятеля на гр.Ардино г-н Идриз Йоздоган.
В началото на годината читалището получи дарение във вид на народни костюми за танцовия състав на обща стойност 3 500 лв.от г-н Абдуллах
Улуюрт - съветник на министъра на администрацията в Република Турция.
Читалищното ръководство благодари на всички дарители с надеждата успешното сътрудничество да продължава и в бъдеще.Текст : Леман Кочева‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/