A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ПУБЛИЧНА ИЗЯВА ПО МАТЕМАТИКА НА ГРУПА „АЗ СЕ ГОТВЯ ЗА ДЗИ ПО МАТЕМАТИКА” КЪМ СУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ” В АРДИНОПУБЛИЧНА ИЗЯВА ПО МАТЕМАТИКА НА ГРУПА „АЗ СЕ ГОТВЯ ЗА ДЗИ ПО  МАТЕМАТИКА” КЪМ СУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ” В АРДИНОУчениците от 11-ти и 12-ти клас от група „Аз се готвя за ДЗИ по математика” към СУ „Васил Левски” в Ардино с ръководител Алпер Сами проведоха своята публична изява по математика. Гости на изявата бяха: Аника Петрова-директор на СУ „Васил Левски“-Ардино, Бахар Реджебов-началник отдел „Образование, култура и спорт” към община Ардино, преподаватели от гимназията и ученици от други класове.
Изявата протече на два етапа. В първата част учениците от групата, бяха разделени на два отбора А и Б, съответно с капитани Николай Асенов и Гюлнар Шакир. В съзтезателна форма, те решаваха математически тест ниво ДЗИ-математика, с критерии: бързина и вярно решена задача. Победи отбор Б с капитан Гюлнар Шакир. Учениците се справиха с поставените задачи, като показаха, че умеят да решават тестови математически задачи, правилно и бързо.
Във втората част, учениците Николай Асенов, Толга Хатиб и Йълдъз Мурад представиха интересна презентация на тема „Как да решаваме лесно трудни задачи“. Изложени бяха някои нестандартни методи за решаване на „трудни задачи“.
Инициативата е в рамките по проекта на Министерството на образованието и науката (МОН) „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час).
В СУ „Васил Левски” в Ардино има 19 клуба по проект "Твоят час", които работят в различни направления - спорт, наука, техника и технологии, здравно образование и здравословен живот, начин на живот и гражданско образование.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/