A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

РАБОТИМ, НО УМЕЕМ И ДА СПОРТУВАМЕРАБОТИМ, НО УМЕЕМ И ДА СПОРТУВАМЕВторото издание на тазгодишната общинска учителска спартакиада в Ардино събра работещите в средното образование за надпревара по тенис на маса, шахмат, волейбол и теглене на въже. Ентусиазмът на педагозите от миналата година се бе запазил с пълна сила и те се забавляваха и състезаваха с подобаваща спортна динамика за призовите места.
Иванка Караколева, член на ИК на Синдиката на българските учители и председател на РС на КНСБ - Кърджали, поздрави участниците с техния пореден спортен празник. Тя отбеляза, че СБУ не само подпомага членовете си в техните социално-икономически искания, но и показва висока организационна култура чрез подобен род спортни и развлекателни инициативи.
Оспорвано протекоха двубоите в залата за тенис на маса - спортът, в който Ардино има немалко успехи в републикански и международни състезания. На първо място при нежния пол се класира Нилюфер Емин от СОУ „В. Левски” - Ардино, а при мъжете се доказа Алпер Сами от ПГ „Хр.Смирненски” - Ардино. Индивидуални първенци в шахмата станаха Милка Райчева от ПГ „Хр. Смирненски” - Ардино и Еркан Хаджимустафа от СОУ - Бял извор.
След приключване на най-емоционалната надпревара - тегленето на въже - съдиите, които бяха пак от средите на педагозите, се събраха на кратко съвещание и аритметиката показа, че с най-много точки е отборът на СОУ „В. Левски” - Ардино, следвани от СОУ „Хр. Смирненски” - Бял извор и на Професионалната гимназия в Ардино.
Отборните и индивидуални първенци получиха заслужените си награди лично от кмета на общината Ресми Мурад, който покани всички участници на празничен пикник в крайградската местност „Кара пънар”.

Азис МУРАД,
председател на Ардинския общински синдикат на българските учители


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/