A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

РАЗДАДОХА 22 КАЗАН ПИЛАФ НА ТРАДИЦИОННИЯ МЕВЛИД ЗА ЗДРАВЕ И БЕРЕКЕТ В „КАРАПЪНАР“РАЗДАДОХА 22 КАЗАН ПИЛАФ НА ТРАДИЦИОННИЯ МЕВЛИД ЗА ЗДРАВЕ И БЕРЕКЕТ В „КАРАПЪНАР“Традиционен мевлид за здраве и берекет събра на обща софра около 1 000 мюсюлмани и християни. Религиозното събитие се проведе в местността „Карапънар“ край ардинското село Правдолюб. То започна с четене на Мевлид-и Шериф и Курани Керим от местни духовници. Присъстваха и зам.-районните мюфтии Насуф Насуф у Ерхан Реджеб, както и Сезер Садулов, отговорник „Иршат“ към районното мюфтийство.
Бяха раздадени 22 казана пилаф с месо, приготвен от майстор-готвачите Супхи Исмаил и Рамадан Бикир, и двамата от Ардино. Продуктите бяха дарени от местни бизнесмени и физически лица. Част от храната бе изпратена и за участниците в 14-ия международен турнир по тенис на маса в памет на незабравимия състезател и треньор Дургут Адемов – Джофи.
Религиозният ритуал бе уважен от ръководството на община Ардино начело с кмета Ресми Мурад и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям. Тук бе и областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, членът на Управителния съвет на Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер“ от Бурса Ерол Четин, кметове на населени места.
Организатори на религиозния обред бяха община Ардино и джамийското настоятелство в града.
От името на всички ардинчани организаторите благодарят на спонсорите и местните бизнесмени, които всяка година подкрепят финансово религиозния обред.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/