A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Редовна среща на кметовете и кметските наместници в община АрдиноРедовна среща на кметовете и кметските наместници в община Ардино

Кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан проведе традиционната си редовна месечна среща с кметовете и кметските наместници на населени места. На нея бяха обсъдени текущи въпроси и проблеми. 

Кметът инж. Изет Шабан заяви, че за първи път от много години в началото на месец май все още нямат приет общински бюджет. „Надяваме се в най-скоро време да бъде приет държавният бюджет за 2023 година“, заяви Изет Шабан.

Част от другите теми, засегнати по време на срещата, бяха относно управлението на отпадъците и опазването на имуществото на гражданите на територията на общината.

Кметът инж. Изет Шабан уточни, че в най-скоро време ще подпишат договор за доставка на нови контейнери за битови отпадъци тип „Бобър“.

Той подчерта, че е необходимо във всички населени места да се направят бетонни площадки за поставянето на контейнери, за по-лесното извозване на битовите отпадъци.

Секретарят на общината инж. Кемал Алиев даде указания на кметовете и кметските наместници във връзка с пролетно-летния сезон за предприемане на действия за свободно пашуване на животни. По Наредба №1, кметовете имат право да глобяват собствениците на крави, коне, овце, които ги пускат да пашуват без пастир. Аргументът е, че всяко животно без надзор може да нанесе щети на други земеделски производители или да причини ПТП по общинската и републиканска пътна мрежа. 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/