A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

РЕСМИ МУРАД – ПОЛУЧИ ЗВАНИЕТО „НАЙ-ДОБЪР СОЦИАЛЕН ПАРТНЬОР НА 2012 ГОДИНА”РЕСМИ МУРАД – ПОЛУЧИ  ЗВАНИЕТО „НАЙ-ДОБЪР СОЦИАЛЕН ПАРТНЬОР НА 2012 ГОДИНА” За добра съвместна дейност с Общинския Координационен Съвет на Синдиката на Българските Учители/СБУ/ – Ардино, на 21.12.2012г. в парк-хотел „Москва” Кмета на Общината г-н Ресми Мурад бе награден с почетен знак от Председателя на Изпълнителния Комитет на СБУ г-жа Янка Такева. Голямото признание е подписано и от Генералния секретар на Интернационала на Учителските синдикати г-н Мартин Ромер, за най-добър Европейски социален партньор. Председателя на ОбКС на СБУ – Ардино, г-н Азис Мурад сподели: „Вече пета година с настоящия Кмет работим много интензивно и ползотворно! Основен принцип във взаимоотношенията ни е диалогичността. Кмета на общината г-н Ресми Мурад проявява отзивчивост и чуваемост по проблемите в общинското „Образование”. При ежегодното утвърждаване на мрежата на училищата и детските градини предлага на Общинския съвет най-приемливия вариант за одобрение – в интерес на учителското съсловие и доброто образование, което трябва да получават подрастващите.”
Поради демографските проблеми както в цялата Кърджалийска област, така и в Община Ардино, в почти всички училища е необходимо да се дофинансират от Общинския бюджет маломерните и слети паралелки и това действие се извършва без проблеми през изминалите години. Независимо от хроничния недостиг на финансови средства в предучилищното образование, което все още не е на системата на делегирани бюджети, детските учителки, медицинските сестри и друг помощен персонал, ежегодно получават съответните средства от общинския бюджет за работно и представително облекло. Не на последно място е подкрепата на Кмета Ресми Мурад за превърналата се в патент и традиция на Ардинска Община „Спартакиада на работещите в сферата на Образованието”, която бе 4-та поред тази година. Амбициите на Кмета Ресми Мурад не спират дотук, а по негова инициатива следващата година това масово спортно мероприятие ще прерасне в Спартакиада на членовете на КНСБ от всички трудови колективи в Община Ардино.
Ето защо, съвсем заслужено г-н Ресми Мурад – Кмет на Община Ардино,получи званието „НАЙ-ДОБЪР СОЦИАЛЕН ПАРТНЬОР НА 2012 ГОДИНА” от област Кърджали!


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития