A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

РЕСМИ МУРАД ДАДЕ ИФТАР ПО СЛУЧАЙ СВЕЩЕНАТА НОЩ КАДИРРЕСМИ МУРАД ДАДЕ ИФТАР ПО СЛУЧАЙ СВЕЩЕНАТА НОЩ КАДИРОт името на Общинската организация на Движението за права и свободи в Ардино, както и от името на Общинския съвет, джамийското настоятелство и семейството си, кметът на общината Ресми Мурад организира ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан.
На ритуалната вечеря, която се проведе в местна закусвалня за бързо хранене и в двора на джамията присъстваха над 100 души. Сред тях бяха народният представител Салиха Емин, председателят на местния парламент Сезгин Байрям, секретарят на общината инж. Кемал Алиев, съветници от Движението, кметове на кметства. Менюто включваше 1 казан пилаф, 2 казана мевлитска чорба, които бяха приготвени от Ахмед Ибрямов от Падина.
Празничният ифтар съвпадна и със святата нощ „Кадир геджеси” , която е по-добра от хиляда месеца и най добродетелна сред нощите. Мюсюлманите вярват, че тогава Аллах опрощава греховете и изпълнява желанията на вярващите.
„Нощта Кадир е короната в ибадета (преклонение) на мюсюлманите. Нека винаги да има такива поводи да бъдем заедно и сплотени”, каза Ресми Мурад. Той поздрави мюсюлманите и техните семейства със свещената вечер „Кадир геджеси” и настъпващия празник Рамазан Байрам и им пожела здраве, добруване и благоденствие.
Имаминът на градската джамия Орхан Якуб отправи молитва за благодарност.
Тази година празникът Рамазан Байрам започва на 5 юли (вторник), като продължава до 7 юли (четвъртък).


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/