A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

РЕСМИ МУРАД НА СРЕЩА С КМЕТА НА ПОБРАТИМЕНАТА ТУРСКА ОБЩИНА НИЛЮФЕРРЕСМИ МУРАД НА СРЕЩА С КМЕТА НА ПОБРАТИМЕНАТА ТУРСКА ОБЩИНА НИЛЮФЕРКметът на община Ардино Ресми Мурад се срещна с кмета на побратимената турска община Нилюфер. В разговора участие взеха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам.кметът Наско Кичуков, кметове на населени места, бизнесмени. Визитата бе в рамките на тридневно посещение в южната ни съседка по повод традиционната вечер на ардинци в Бурса.
Деловата среща между двамата общински кметове протече в изключително приятелски дух. Те обсъдиха бъдещото сътрудничество. Набелязаха съвместни цели за разработване и изпълнение на проекти в областта на административното управление, културата, туризма, спорта и регионалното развитие.
Кметът на Нилюфер Мустафа Бозбей, който на предстоящите местни избори през март е кандидат за кмет на Голяма община Бурса, изрази задоволството си от посещението на ардинци. „От десетилетия имаме приятелски взаимоотношения с Ардино. Споделяме и подкрепяме добри практики. Надявам се нашите отношения да продължат още по-силно и занапред”, коментира Мустафа Бозбей. Той покани за поредна година, представители от Ардино да вземат участие в традиционния Международен спортен фестивал, който ще се проведе през май.
Кметът Ресми Мурад също благодари на домакините за топлото посрещане.Той дари на колегата си уникална картина на Дяволския мост, заснета с дрон.
Община Нилюфер е първата побратимена община на Ардино. Взаимните контакти продължават вече 24 години. През това време, въпреки големите разстояния, приятелството между двете общини се задълбочава с всяка измината година.
Кметът Ресми Мурад проведе официална среща и с ръководството на Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер”(ардинци) в Бурса. Той дари на председателя на сдружението Айдън Йълмаз картина с изглед от централната част на град Ардино.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/