A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

РЕСМИ МУРАД ПРИЗОВА АРДИНСКИТЕ БИЗНЕСМЕНИ ОТ БУРСА ДА ИНВЕСТИРАТ В РОДНИЯ СИ КРАЙРЕСМИ МУРАД ПРИЗОВА АРДИНСКИТЕ БИЗНЕСМЕНИ ОТ БУРСА ДА ИНВЕСТИРАТ  В РОДНИЯ СИ КРАЙКметът на община Ардино Ресми Мурад призова всички бизнесмени, с корени от Ардинско в Бурса да инвестират в родния си край. В края на миналата седмица делегация от община Ардино начело с градоначалника взе участие в 14-тата ежегодна февруарска вечер на ардинци в Бурса. Визитата бе по покана на ръководството на Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер" (ардинци).
Кметът Ресми Мурад информира, че ще се учреди дружество на изселниците-бизнесмени от Ардино в Бурса за инвестиции в Ардинския край. Надявам се тази инициатива в най-близко време да се осъществи, за да преодолеем тежките последици от кризата и да намалим безработицата в общината, каза още ардинският градоначалник.
Традионната празнична вечер на ардинци в Бурса са уважили Мустафа Юзтюрк, депутат в турския Меджлис от Бурса, кметът на Голямата Община Бурса Реджеп Алтепе, кметът на побратимената община Нилюфер Мустафа Бозбей. На срещата са присъствали още прославилите родния Ардински край и България в Турция и света изтъкнатите личности Ертугрул Ялчънбаир - бивш вицепремиер на Турция, почетният консул на България в Бурса и бивш депутат във Великото национално събрание на Турция Хаяти Коркмаз, народният представител от ДПС Неджми Али, председателят на Конфедерацията на изселниците от Румелия и Балканите Туран Генчоглу, председателят на земляческото сдружение за култура и сътрудничество в Бурса Ахмет Кахраман и много други.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/