A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

С ЕДНОМИНУТНО МЪЛЧАНИЕ ОТБЕЛЯЗАХА В АРДИНО 144 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИС ЕДНОМИНУТНО МЪЛЧАНИЕ ОТБЕЛЯЗАХА В АРДИНО 144 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИИ тази година ученици и учители от СУ „Васил Левски” в Ардино сведоха глава, за да почетат паметта на своя патрон. Церемонията се проведе в двора на учебното заведение.
„Изминаха 144 години от смъртта на Великия Апостол, но той е жив в мисълта, той пулсира в кръвта на всички. Левски е мярата за висока нравственост, гордото знаме на поколенията”, с тези думи се обърна към учениците, учителите и родителите учителят по история и цивилизация Съби Бозов.
Учениците от клуб „Художествено слово” по проект „Твоят час” с ръководител Юлия Петрова изнесоха поетичен рецитал, посветен на Васил Левски. С поднасяне на венец пред постамента на Апостола на свободата в двора на училището и едноминутно мълчание бе почетена паметта на великия българин.
Конкурси за изготвяне на художествени творби, изработване на портрет на Васил Левски, табла, посветени на живота и делото му, спортни състезания. Това бяха само част от дейностите, посветени на Деня на патрона.
Директорът на училището Аника Петрова връчи грамота и предметни награди на учениците, отличили се в състезания и конкурси.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/