A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

С голям интерес и участници от 3 страни се проведе шахматния турнир в Дните на Ардино - 2023С голям интерес и участници от 3 страни се проведе шахматния турнир в Дните на Ардино - 2023

34-любители на древната логическа игра от областта, страната, Чехия и Германия, събра шахматния турнир в рамките на традиционните Дни на Ардино – 2023. Надпреварата се проведе в комплекс „Белите брези“ и бе организирана от ШК „Арда“-Кърджали. Сред състезателите имаше и шахматисти от Пловдив и Враца, които са на лагер-школа по астрономия и астрофизика в „Белите брези“. Турнирът се проведе по Швейцарска система в 7 кръга с контролно време 15+5. Участниците бяха разделени в две групи – мъже и деца.

След много оспорвани и интересни срещи победител при мъжете с 6,5 точки стана Александър Куртенков - доктор по математика, астрономия и астрофизика към Софийски университет и БАН. Той получи шампионска купа и специален шахматен медал. На второ място се класира Алпер Кешев от Кърджали, а трети е 12-годишният талант на ШК „Арда“ Анъл Фънгърлиев от Кърджали.

При децата първенец е Анъл Фънгърлиев, на второ място се класира  Демир Хаджиисмаил, а трети са Джем Местан и 8-годишният Веселин Ангелов, който бе и най-малкият участник в състезанието.

Шахматните срещи бяха наблюдавани от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям.

Кметът Изет Шабан заяви, че ръководството на Общината всяка година организира няколко турнира по шахмат и ще продължава да го правят и занапред. „Комплекс „Белите брези“ е прекрасно място за организиране на шахматни турнири. Тук е най-чистият родопски въздух и е много спокойно“, заяви Изет Шабан.

Ръководството на шахматен клуб „Арда“ изрази благодарността си към кмета на общината инж. Изет Шабан и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям за поредната им предоставена възможност да се събират сред кристално чистия въздух на комплекса, за да премерят сили и да се позабавляват.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/