A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

С мевлид за здраве и берекет край „Карапънар“ приключиха традиционните Дни на Ардино – 2023С мевлид за здраве и берекет край „Карапънар“ приключиха традиционните Дни на Ардино – 2023

Наситената и разнообразна едноседмична програма на община Ардино, посветена на традиционните вече Дни на Ардино – 2023 завърши с мевлид за здраве и берекет в местността „Карапънар” край село Правдолюб. Религиозната проява започна с четене на айети от Корана и Мевлид-и Шериф от местни духовници, начело със Сезер Садулов, експерт „Иршад“ към Районното мюфтийство в Кърджали и имамина на градската джамия Орхан Якуб. По време на молитвите заваля летен августовски дъжд. Духовниците споделиха, че това е берекет и добро послание на Всевишния Аллах към вярващите. След молитвата на присъстващите бяха раздадени 15 казана пилаф. Тази година всички разходи бяха поети от бизнесмена и бивш председател на Сдружението на „Ардинци“ в Бурса Айдън Йълмаз.

На религиозното събитие присъстваха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, представители на Сдруженията „Ардинци“ в Бурса и „Балканлълар“ в Картал-Истанбул, начело с председателите им Юксел Юртсевер и Олджай Йозгюн, бившият депутат във Великото национално събрание на Турция Хаяти Коркмаз. Тук бяха още народните представители от ДПС Байрам Байрам и инж. Павлин Кръстев, областният председател на ДПС Ресми Мурад и председателят на Общинската организация на ДПС в Ардино Шахин Байрамов.

Организатор на традиционния мевлид бе Община Ардино със съдействието на мюсюлманското настоятелство в града. Организаторите изказват най-искрените си благодарности към спонсора на мевлида Айдън Йълмаз, както и към членовете на Младежката организация на ДПС-Ардино, начело с председателя им Реджеб Шакиров за активното им участие при реализацията на мероприятието.

Организаторите съобщиха, че спонсор на традиционния мевлид за здраве и берекет край Карапънар през следващата 2024 г. ще бъде изселникът от Бурса Садеттин Гарип, с корени от село Искра.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/