A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

СЪБИРАТ СЕЛСКИТЕ УПРАВНИЦИ В АРДИНСКОСЪБИРАТ СЕЛСКИТЕ УПРАВНИЦИ В АРДИНСКО  Традиционната месечна работна среща на ръководството на община Ардино с кметовете и кметските наместници се проведе в общинската заседателна зала. Присъстваха служители от местното Бюро по труда, представители на Областната служба „Изпълнение на наказанията” и на Националния център за протезиране – Горна Баня – филиал Кърджали. Гост бе и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрам.
Представителите на областната пробационна служба запознаха селските управници с проблемите по изпълнение на наказанието „пробация”. Те споделиха, че престъпността на територията на Ардино е много ниска и изказаха своите благодарности към ръководството на общината за съдействието и активната им подкрепа за подпомагане на пробационната дейност.
Себахаттин Бекчи, началник на отдел „Услуги по заетостта” към Бюрото по труда в Кърджали, съобщи, че изискванията за кандидатстване на строителните работници за временна заетост в Израел са променени. Възрастта е увеличена на 50 години и вече не е нужно да доказват степента на образованието и трудовия си стаж чрез документи.
Кметовете от микрорайон Млечино отново споделиха своята тревога във връзка с полагането на месечните подписи на безработните лица от района. Според тях над 250 души от Млечино, Горно и Долно Прахово, Башево и Богатино са принудени да пътуват до Ардино само за един подпис поради закриването на изнесеното работно място към бюрото по труда в Млечино. Шефът на отдел „Услуги по заетостта” в Ардино Себахаттин Бекчи заяви, че ще потърси решение на проблема.
Байрам Байрам от Националния център за протезиране – Горна Баня запозна селските управници с дейността на кърджалийския филиал, който помага на хората с опорно-двигателни проблеми да се върнат към пълноценен живот. Центърът предлага цялостна гама от продукти и услуги за пациентите, изпратени там.
‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/