A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

СЪБОР-МЕВЛИД В ЧУБРИКА СЪБРА СТОТИЦИ РОДОПЧАНИ И ИЗСЕЛНИЦИСЪБОР-МЕВЛИД В ЧУБРИКА СЪБРА СТОТИЦИ РОДОПЧАНИ И ИЗСЕЛНИЦИПрез уикенда в ардинското село Чубрика се проведе традиционният събор-мевлид, който бе организиран от кметството, читалище „Св.Климент Охридски” и с финансовата помощ на местни изселници. На празника се стекоха много жители от околните села, гостуваха и изселници от Турция, Западна Европа и Австралия.
Сред официалните гости бяха областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, кметът на община Ардино Ресми Мурад, кметове на населени места.
И тази година празничната програма бе наситена с разнообразни спортни и културни програми. Организирани бяха турнири по футбол на малки врати и шахмат. На победителите бяха раздадени парични награди. Проведе се и кулинарен конкурс с разнообразни местни ястия. Специални гости на празника бяха детска танцова група „Искрица“ към Народно читалище „Родопска искра” в Ардино.
От името на общинската администрация кметът Ресми Мурад поздрави жителите и гостите на събора.
За доброто настроение на присъстващите се погрижи оркестър от Кърджали. Пред сградата на училището се изви кръшно хоро.
Кметът на Чубрика Фердун Али изрази сърдечните си благодарности към спонсорите на традиционния събор-мевлид – братята бизнесменит Туран и Назми Джанбаз от Истанбул, Мунис Алиендер от Бурса и Месут Али от Кърджали.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/