A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

САЛИ АХМЕДОВ ЛИЧНОСТ С ПРЕКРАСНИ ЧОВЕШКИ ДОБРОДЕТЕЛИСАЛИ АХМЕДОВ ЛИЧНОСТ С ПРЕКРАСНИ ЧОВЕШКИ ДОБРОДЕТЕЛИПо случай 93-тия си рожден ден един от изявените общественици на Ардино Сали Ахмедов получи Поздравителен адрес от името на ръководството на Общината.
Секретарят на общината инж. Кемал Алиев го посети в дома му на ул. „Арда”, като връчи поздравителния адрес и му поднесе искрените си пожелания за крепко здраве и дълъг живот.
„Не на всеки е дадено от Всевишния да премине прага на последното десетилетие на своя век. Идващите след Вас поколения и всички ние виждаме във Вас образа на мъдростта. Няма по-голяма награда за човека от това да е заслужил уважението и признателността на обществото със своя труд, почтеност и достойнство. За ръководството на община Ардино и за цялото ни гражданство Вие сте такава личност с прекрасни човешки добродетели. За нас, за всички ардинци Вие сте пример за това и си оставяте такъв – достоен пример за служене на хората като ръководител и общественик, като човек и гражданин ”, се казва в поздравителния адрес.
Сали Ахмедов е роден на 18 октомври 1926 година в Ардино в многодетно семейство. Трудовата си биография започва като служител в Ардинския клон на Българската народна банка. На 32-годишна възраст оглавява новосъздаденото трудово кооперативно земеделско стопанство в Ардино. Паралелно с това повишава образованието си в Техникума по селско стопанство в Пазарджик и завършва Икономическия техникум в София. Последователно е ръководил животновъдното предприятие, строителния сектор
и професионалните съюзи в системата на Аграрно-промишления комплекс „Единство”.
Бил е общински съветник в три последователни мандата, както и член на Изпълнителния комитет на Градския общински народен съвет в Ардино през периода 1956-1966 година. Има син и дъщеря. Радва се на 4 внука и 6 правнука.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/