A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

САМОДЕЙЦИ ОТ АРДИНО С НАГРАДИ ОТ ФЕСТИВАЛИ В ПЛОВДИВ И КЪРДЖАЛИСАМОДЕЙЦИ ОТ АРДИНО С НАГРАДИ ОТ ФЕСТИВАЛИ В ПЛОВДИВ И КЪРДЖАЛИ  През уикенда изпълненията на самодейните групи към Народно читалище „Родопска искра" в Ардино завладяха публиката на
12-я Националния фестивал на старата градска песен „Нежни чувства” в Пловдив и на четвъртия Национален етнофестивал „Кърджали – столица на толерантността`2012".
В събота в града под тепетата музикантът Ергюн Мюмюнов зае първото място в категорията за индивидуални изпълнители, а дамите от групата за стари градски песни с художествен ръководител Донка Ганчева спечелиха второ място.
Със своето отлично представяне, нашите участници завладяха сърцата на журито и публиката, а залата след всяка песен се изпълваше с бурни аплодисменти. Ардинци бяха наградени с грамоти и предметни награди.
В същия ден оркестърът за турски фолклор със солист Юксел Исмаил, фолклорна група „Родопчанка”, групата за народни танци и бардът Али Емин показаха изкуството си пред кърджалийската публика на Четвъртия Национален етнофестивал „Кърджали – столица на толерантността 2012".
Читалищното ръководство и председателя Юксел Исмаил изказват своята благодарност на всички самодейци, които отделят от свободното си време и представят по най-достоен начин града и община Ардион в различни международни и национални форуми.
„Лятната програма на читалището е наситена с многобройни изяви. От 15 до 17 юни оркестърът за турски фолклор и женската група за родопски фолклор с ръководител Светла Семерджиева ще вземат участие в Дните на братството в побратимената община Картал в Истанбул. В края на август представители на духовното средище ще участват на Четвъртия фестивал на турския фолклор в Лозница, Разградско. Това участие ще бъде предшествано от едноседмично турне из Северна България”, съобщи секретаря Леман Кочева.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/