A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Семейството на покойния Хаджъ Хасан Муслу основен дарител на мевлида в Долно ПраховоСемейството на покойния Хаджъ Хасан Муслу основен дарител на мевлида в Долно Прахово

Стотици мюсюлмани от ардинските села Долно и Горно Прахово, Башево, Млечино, както и изселници от Турция, участваха в традиционния мевлид за здраве и берекет. Религиозното събитие се проведе в медресето край Долно Прахово и даде възможност на хората да се съберат на едно място и да общуват.

Духовници, водени от Районния мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди и имамина на джамията в медресето Нуриттин Ибрям четоха Айети от Корана и Мевлид-и Шериф. Присъстващите бяха нагостени с десет казана пилаф, приготвени от дългогодишния майстор готвач Супхи Исмаил от Ардино. Тази година основни дарители за разходите на мевлида бяха поети от синовете и дъщерите ( Мюмюн, Фахри, Наиме, Бехие, Емине, Дурие и Рабие), както и внуците (Бахри, Метин, Йозкан , Хасан, Мехмед) на покойния имамин от Горно Прахово Хаджъ Хасан Муслу.

Мевлидът бе уважен от кмета на Община Ардино инж. Изет Шабан, председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, областният председател на ДПС Ресми Мурад, председателят на Общинската организация на ДПС в Ардино Шахин Байрамов. Тук бяха още кметовете и кметски наместници на Башево, Горно Прахово, Чернигово, Дедино, Търна, Китница, Искра и Левци.

След мевлида гостите посетиха тюрбето на Мустафа Ефенди, което се намира край медресето.

Организатор на религиозното събитие бе мюсюлманското настоятелство на медресето със съдействието на кметство Долно Прахово.

Кметът на Долно Прахово Сали Ахмед и председателят на мюсюлманското настоятелство на медресето Кязим Мюмюн изказват сърдечните си благодарности към семейството на Хаджъ Хасан Муслу за оказаната финансова подкрепа при организирането на традиционния мевлид.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/