A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ШАХМАТИСТ ОТ ЛОВЕЧ СПЕЧЕЛИ ШАХМАТНИЯ ТУРНИР В ГОРНО ПРАХОВОШАХМАТИСТ ОТ ЛОВЕЧ СПЕЧЕЛИ ШАХМАТНИЯ ТУРНИР В ГОРНО ПРАХОВО55-годишният Джелил Кадиров от Ловеч стана победител в шахматния турнир за аматьори на традиционния селищен празник в Горно Прахово.
В надпреварата се включиха 12 майстори на черно-бялата дъска. Ограничение за възрастта нямаше. Играеше се всеки срещу всеки. На второ място в състезанието се класира Хамид Сали, а трети е Мюмюн Ерхан, и двамата от Млечино.
Класиралите се на първите три места бяха наградени с парични награди от кмета на Горно Прахово Мехмед Мюмюн, осигурени от местното читалище „Лъч”.
Джелил Кадиров за пръв път печели шахматния турнир в Горно Прахово. Той е родом от Млечино, но от дълги години живее в Ловеч и работи по строителните обекти в Чехия. „Стана много хубав турнир. Посвещавам тази победа на покойния ми баща Кадир Собаджъ, който почина преди няколко месеца. Играя шах от 12-годишна възраст. Вдъхновявам се много от майсторството и творчеството на големите шахматисти от близкото и далечно минало като Каспаров, Карпов, Фишер”, заяви победителят от Ловеч.
Проведе се и турнир за малчугани. Победител стана Серай Исмет от Чернигово. Всички деца получиха парични награди, осигурени от началника на отделение „Уши, нос, гърло” към Многопрофилната болница за активно лечение „Атанас Дафовски” в Кърджали д-р Тургай Мустафа.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/